top of page

Vågar du följa själens röst?

Uppdaterat: 4 feb. 2022


Du har alltid ett eget val, den fria viljan att välja vilken väg du vill ta i livet.

Det kan vara utmanande att välja nya vägar. Vågar du anta utmaningen och följa din själs röst och gå hjärtats väg leder det dig framåt mot något ännu bättre än du har drömt om.


Innan du föddes in i den kropp du nu bebor, då hade du en plan för det här livet. Redan innan du klev ner på jorden hade du skapat en karta över vad du ville uppleva och lära här på jorden. Upplevelser och läxor som du behövde ta dig igenom för att rensa din karma sedan tidigare liv.

Karma är alla de handlingar du gjort som på ett eller annat vis har fått konsekvenser efteråt. När du lär dig läxan har du klarat av ditt karma för just den läxan.

Tillbaka till kartan som du gjorde... när du följer kartan och vägen, så kommer du också till olika vägskäl i livet. Vägar som leder dig till olika möjligheter och olika slutmål. Du har alltid den fria viljan att välja vilken väg du vill gå.


När du väljer väg har du alltid minst två alternativ. Den ena vägen är att lyssna på själens röst, den som leder dig vidare framåt, mot ditt högsta och bästa.

Den andra vägen är egots väg. En väg som kan ge dig lite mera fartgupp och gropar i vägen.

Egot vill inte att du ska utvecklas. Egot vill att du ska vara kvar i det som är välbekant, där du slipper obehagliga överraskningar. Egot tror att alla överraskningar är obehagliga eller svåra, men det egot missar är att överraskningar även kan vara spännande, utmanande och utvecklande och att de kan ta dig till platser, situationer och upplevelser som är ännu bättre än vad du ens kan föreställa dig. Vill du verkligen missa allt det goda?


Det kan kännas lättare att vara kvar i det gamla, det som känns tryggt.


Ayurveda beskriver all förändring och expansion som en process i fyra steg, du kan läsa hela det blogginlägget HÄR.


  1. Det gamla lämnas

  2. Ett mellanrum/tomrum uppstår

  3. Förändringen sker i mellanrummet/tomrummet

  4. Det nya föds.


Du behöver ha energi, motivation, tillit och tålamod i en förändringsfas.

Du behöver också tillåta att den sker.


Så vågar du släppa taget i tillit till att det bästa sker?


Kom ihåg att du är aldrig ensam! Du kan alltid be änglarna om hjälp, men du måste be om deras hjälp för att få den. Det handlar om lagen om den fria viljan. De kan aldrig göra något som du själv inte vill.


Kram

Anette

103 visningar1 kommentar

1 Comment


Eva Carlberg
Eva Carlberg
Mar 09, 2021

Tack Anette❤❤❤❤

Like
bottom of page