top of page

Njursvikt - den dolda sjukdomen - och hjälp från ovan

Uppdaterat: 14 juli 2021

I ett blogginlägg från 2019 skrev jag om att få diagnosen njursvikt.

Det gjordes en njurbiopsi, där en bit vävnad från njuren togs, för att se vilken sorts njursjukdom det var. Det finns många olika njursjukdomar som orsakas av olika anledningar. Jag hade inflammation i mina njurar, troligen orsakade av förträngning i njurarna ett högt blodtryck under lång tid.

Det höga blodtrycket hade jag ingen aning om, jag hade inte känt något, men jag var ju sjukskriven för utbrändhet 2004 och därefter känsligare för stress.


Diagnos njursvikt i stadium 4 innebär allvarlig njursvikt där mina njurar bara funkar till ca 30%. Den läkaren jag hade då sa att det inte går att bota njursvikt, utan det här får jag lära mig att leva med. Hon skrämde upp mig rejält.

Vid det tillfället var jag så rädd, hade dödsångest och såg dialysmaskinen framför mig som nästa steg.

All medicin som jag proppades full av inför njurbiopsin och efteråt för att läka mig gjorde mig ännu sjukare. Jag upplevde kraftiga biverkningar på alla mediciner jag fick utskrivna. Inflammation i båda fötterna, ont i njurarna, muskelvärk, ledvärk... you name it! Det här var den värsta perioden i mitt liv, totalt, och jag kände att jag var nära att kasta in handduken.


En kväll när jag hade båda fötterna inflammerade samtidigt, fick ta mig fram hasandes på en köksstol för att komma till toan, kände jag att det var nog. Jag orkade inte mer, smärtan var olidlig, som en spik ner i vardera fot, och jag skrek rakt ut, jag grät och var nog allmänt hysterisk ... ingen vacker syn.. men jag orkade inte mer.. Jag kände mig ensam och övergiven. Min man Anders, som kör lastbil, var just då i Västerås, så jag var helt ensam ute i vårt hus i skogen.

Jag hade så ont så jag skrek på hjälp... "Snälla gode gud och änglar, om ni finns där så HJÄLP mig NU!!"

I det här kapitulerade jag helt. Jag orkade inte mer, var helt utmattad.


Anders, som fram till den här dagen alltid satt sitt jobb i första hand, ringde strax efter mitt utbrott och sa att han styrt om så att han blev avbytt på jobbet och kunde komma hem till mig, men det skulle dröja till i natt innan han kom hem. Ett mirakel i sig 😇

Jag hasade på min köksstol in i sovrummet för att lägga mig.


Vid två-tiden på natten kom Anders hem. Han la sig bredvid mig och höll min högra hand, spred sin goa healingenergi. Och sen hände det!!


Jag ser ett starkt ljus i sovrummet och jag ser fyra riktigt stora änglar som stod vid fotänden av sängen.

Ett lugn sprider sig i hela rummet och jag har aldrig känt en sådan underbar energi tidigare. Lugn och fridfull och kärleksfull.

Tyst frågar jag Anders om han ser något. Något ljusare blev det men framförallt känslan av lugn.

Sansad nog frågar jag vilka änglarna är. Ärkeänglarna presenterar sig som Mikael, Rafael, Haniel och Jofiel.

"Vi är med dig och hjälper dig. Du kommer klara det här tillsammans med oss. Du är här av en anledning och du är inte färdig här på jorden. Allt har en mening och en lärdom att ta till sig av. Din lärdom är att du ska våga stå i din egen kraft, ditt eget ljus och göra den här resan på ett naturligt vis. Du har alla kunskaper du behöver för att läka dig själv. Det du inte vet nu kommer du att få till dig under läkeresans gång. Ditt budskap om naturligt helande behöver spridas i världen! Vi behöver att du strålar ditt ljus, håller ditt ljus så att du kan hjälpa andra att stråla sitt ljus. Vi kommer hela tiden hjälpa dig och guida dig på vägen." ❤


Ärkeängeln Rafael ställer sig sedan vid min vänstra sida och ber mig sträcka ut min vänstra hand. Anders håller fortfarande min högra hand.

Jag sträcker ut handen och Rafael tar den i sin. Hela jag fylls med en varm, lugn, kraftfull energi som jag bara omfamnas av. Så otroligt kraftfullt, kärleksfullt och magsikt. Det är som att alla bekymmer bara sköljs bort.

Efter en stund släpper Rafael taget. Jag tackar så mycket för att änglarna hörde mitt rop på hjälp, att ärkeänglarna kom och att de visade sig för mig. Sen somnar jag.


Hoppet är inte ute. Jag är inte övergiven. Jag är trygg och beskyddad och jag är aldrig ensam. Jag behöver bara be om hjälp, tro på och ha tillit till att jag får hjälp och sen släppa taget i hur och när det sker. Men att det sker, det kan jag vara säker på. Det har jag fått bevis för.


Så efter den här händelsen, besöket från ärkeänglarna så var jag på in till stan och hör en röst bredvid mig i bilen. Så högt att jag stannade bilen, precis innan jag kom ut på E18.


"För att du ska läka behöver du komma ihåg din kunskap. Lita på det du kan och vet och ersätta det konstgjorda med naturligt. Det är dags för dig att få en läkare som kan samarbeta med dig."


Efter det tog jag bort alla mediciner som sattes in och ersatte dem med ayurvediska örter och olika vitaminer.

Jag gjorde egen vårdbegäran och fick en fantastisk läkare i Karlskoga som lyssnar på mig och vill hjälpa mig på mina villkor. Vi samarbetar. Jag hör vad han säger och han hör vad jag säger. Han är restriktiv med att skriva ut mediciner, han vill liksom jag ta reda på varför, inte bara släcka symptom.

Det bästa av allt är att jag har bromsat min njursvikt. Jag håller på att läka mig själv, på ett naturligt sätt. Det är ingen quick-fix som ska göras. Det tar tid, tålamod och tillit till att det bästa ska ske.


Njurbiopsin berättade för mig vad som var felet så att jag kan koppla det här till den ayurvediska hälsoläran och det yogiska tänkandet. Så tacksam för att jag har den kunskapen.

Igensatta njurar - kapha obalans

Inflammationer och högt blodtryck - pitta obalans.

Njursvikten i sig - vata obalans.


Hur läker jag det här då?

  • Rensa ut slagg (ama) ur kroppen.

  • Kost som sänker obalanserna och regelbundenhet för att balansera nervsystemet och vata. Allt detta med hänsyn tagen till hunger och mättnad.

  • Behandlingar som stöttar och stärker.

  • Yoga och meditation


Det kan låta krångligt men med små justeringar i taget så är det ett långsiktigt och hållbart sätt att leva.


Följ min resa, om du vill, mot ett naturligt läkande där kropp, sinne och ande tas hänsyn till. Jag hoppas kunna inspirera dig ❤😇


Behöver du min hjälp är du välkommen att boka tid med mig, antingen på plats eller via telefon eller Zoom.

159 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page