top of page

Tala din sanning

Kroppen har ett eget språk och kommunicerar med oss hela tiden. För att höra kroppens viskningar, och ibland även skrik, på vår uppmärksamhet behöver vi ta oss tiden att lyssna in och lära känna igen vår kropps språk.

Det är svårt att lura kroppen, och egentligen, varför ska vi göra det?


Jag har blivit uppfostrad att alltid tala sanning. I vuxna år har det även blivit än mer viktigt för mig att tala min sanning och stå upp för mig själv och det som är sant för mig. Halschakrats utmaningar.

Den senaste tiden har det här varit extra tydligt och något jag reflekterat över i samtal jag haft, med människor jag mött men också i samtal jag sett i media. Munnen säger en sak medan kroppsspråket säger något annat.

Energierna går inte ihop.

Det är som en upprepning av ett budskap, någon man hört, som kommer ut genom munnen utan att ha landat i kroppen först.

Budskapet är inte förankrat i kroppen och i hjärtat. Budskapet kommer från något öronen har hört, ögonen har sett och hjärnan har uppfattat, sedan direkt ut via munnen. Budskapet är bara i huvudet, inte i kroppen.


När vi läser oss till något och direkt förmedlar det blir det inte lika trovärdigt. Budskap som du vill förmedla på ett trovärdigt sätt behöver vara förankrade i kroppen. De behöver talas från hjärtat och från din passion ut genom munnen. Sakralchakrat i kombination med hjärtat och halschakrat.


Så fundera på vad du tycker själv.

Vad är sant för dig?

Tycker du det du säger, eller säger du bara det du har hört/lärt dig att säga? Vad är din sanning?


Att tala din sanning betyder inte att trycka ner någon annan, inte ens dig själv för att du ska ”passa in”. Det betyder bara att göra din röst hörd, så att du kan vibrera av ren och klar livskraft fullt ut.

Hur mår din hals, din nacke när du inte talar din sanning?

Stel i nacke och axlar, harklig i rösten, svag röst som inte riktigt bör sig, rodnad på halsen när du pratar, problem med sköldkörteln…?

Hur mår du och din kropp när du är sann mot dig själv?


Halschakrats demon är lögnen, lögnerna vi säger till oss själva om oss själva. Att vi inte duger, att vi är fula, att vi inte klarar någonting.....


Halschakrat balanseras genom att vi renar vårt tal, säger snälla saker till oss själva och till andra. Äter och dricker sådant som är bra för oss, mat som vår kropp behöver och kan smälta och omvandla till näring. Vi gör saker som vi tycker om och som inte går emot vårt innersta väsen.


Om du nu tänker att det här är en bra ursäkt att slippa undan vardagliga saker som att städa och diska, tänk om. Det är dina grundläggande värderingarna som du behöver stå upp för dig själv i.

Tänk från hjärtat. Tänk ur ett ljust perspektiv. Vad är bäst för mig och för alla andra inblandade i den här situationen? Låt svaret komma från ditt hjärta och sedan ut genom din mun.


Med tanken om att allt är energi, att allt hör samman, så det jag gör mot dig gör jag också mot mig själv.

Respekt för allt och alla på hela jorden, planeten i hela universum. Vi kan ha olika åsikter men vi behöver respektera och vara snälla mot varandra. ❤️


62 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page