top of page

Det sårade systerskapet

Ett ämne som berör mig djupt. Det här är en av pusselbitarna som fallit på plats. Det kom helt oväntat och det kom i en grupp av kvinnor, där känslan var att jag kände mig så otrygg. Lite känslan av att snart kommer någon att hugga mig i ryggen. En känsla som var helt obefogad i just den här gruppen, för energin var ändå trygg och hållen, men ändå kom känslan. Och just för att känslan var trygg och hållen och utrymme gavs till att vi fick dela med oss under en sharing, så kunde den här känslan av ett sårat systerskap äntligen få ett namn och en förklaring.

Det sårade systerskapet handlar om att kvinnor, oftast på grund av sin egen rädsla och med sitt egna bagage, sårar andra kvinnor, andra medsystrar, i stället för att stötta och hjälpa och lyfta varandra till att kunna bli starka. Starka både var och en för sig men också starka tillsammans.


Ända sedan jag var liten har jag hört säga att "två tjejer kan leka tillsammans, men inte tre, för då blir det bråk." Jag hör det här sägas än i dag.

Om vi lyfter tanken att allt vi lägger energi på växer, ja då växer ju det här till att bli sant, ju mer vi säger det. Kan vi sluta säga så?!

Om vi istället säger något liknande med "Så härligt det är att se en grupp med tjejer som leker och har kul tillsammans." Då lyfter vi den energin och får den att växa så det blir sant.

Härligt va?!


Känslan av att bli huggen i ryggen... har du känt den?


Den är inte så himla kul. Den kryper på när gamla mönster triggas. Kroppen minns vad som hänt tidigare. Tidigare i det här livet och kanhända även i andra liv.

Tidigare i det här livet kan det ha handlat om en kvinnlig chef eller en annan kvinnlig medarbetare som har tagit åt sig äran för ett jobb som du har gjort - sårat systerskap.

Det kan handla om otrohet, din man som varit med en annan kvinna - sårat systerskap.

Du som sårat en annan kvinna genom att vara med hennes man - sårat systerskap.

Din väninna/en annan kvinna som talat illa om dig bakom din rygg eller du som talat illa om din väninna/en annan kvinna bakom hennes rygg - sårat systerskap.

Elaka kommentarer som sårar eller trycker ner - sårat systerskap.


Ja ni förstår vart jag vill komma..

Tänk om vi alla kvinnor i stället kan stötta varandra, hjälpa varandra och ge varandra uppmuntrande ord på vägen. Har vi inget snällt att säga så är det bättre att vara tyst och fundera på vad i mig det är som vill bli hört, lyssnat till. Det vi säger om andra säger mer om oss själva än det vi säger.


För att hela det sårade systerskapet behöver vi fördjupa och läka vår relation till oss själva. Vi behöver ge kärlek till oss själva, hitta sunda gränser och låta det kvinnliga få ta ta sig uttryck fullt ut. Det kan även behövas att ta en titt i tidigare liv för att se vad det är i det här livet som triggas av gamla mönster.


Är du nyfiken på att utforska dina tidigare liv så är du varmt välkommen att boka en session med mig.


Det är aldrig för sent att ta ställning. Jag har tagit ställning att stötta och hjälpa mina medsystar och att aldrig medvetet såra en annan kvinna.


Kram

Anette
141 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page