Yoni ägg - nybörjarguideYoniägg kan:

 • hjälpa Yoni få liv och energi

 • stimulera muskulaturen

 • stärka yonis muskler

 • stärka de sexuella organen

 • öka den sexuella & den sensuella energin

 • öka cirkulationen

 • förbättra inkontinens

 • lösa upp spänningar och blockeringar i yoni och resten av kroppen.


De yoniägg jag säljer i webshopen är GIA Certifierade yoniägg, dvs kontrollerade att de är äkta vara. De är helt naturliga, utan fyllnadsmedel.


De finns i olika storlekar: Large 38x50mm, Medium 30x40mm, Small 25x33mm

Välj ett mindre ägg om du upplever dig själv som trång, inte har fött barn, har svårt att föra in tamponger, eller helt enkelt känner dig mer dragen till ett litet. Välj ett större ägg om du har fött barn vaginalt, upplever dig själv som större inuti, om du vill ha lite mer tyngd, eller känner dig dragen till ett större.


Att använda yoniägg är en gammal asiatisk tradition och mycket väl fungerande för att träna de kvinnliga underlivsmusklerna. Ursprungligen var syftet att förbättra hälsa, både fysiskt och spirituellt. Övningar stärker bäckenbottenmusklerna och rotchakrat. Energiflödet av prana ökas och lyfter upp den sexuella energin både inåt och uppåt där den transformeras till en högre andlig energi.


För att läsa om stenarnas egenskaper; se Om kristaller och stenar.


Hur du rengör ditt Yoni ägg:

När du får ditt Yoni ägg ska du rengöra det skonsamt. Placera din ädelsten i en skål med varmt tvålvatten. Du kan använda valfri naturlig tvål. Skaka försiktigt i några sekunder och lämna din ädelsten i blöt i upp till fem minuter. Skölj rent med friskt vatten och låt lufttorka eller torka varsamt med en trasa.

Efter varje användning, vänligen rengör enligt instruktioner.


* Placera aldrig din ädelsten i kokande vatten.

* Använd aldrig starka rengöringsmedel eller tvålar.


Våra ädelstenar är naturliga, holistiska kroppsvårdsartiklar. Det fina med dem är att de är icke-porösa, vilket gör dem naturligt antimikrobiella, tack Moder Jord!

Om du vill koka ditt yoniägg innan du använder det bör det ligga i kastrullen från början. Kristall reagerar som glas och andra kristaller på stora temperaturskillnader. Värme i sig är inget problem.

Förberedelse

Att använda Yoni ägg är så mycket mer än bara att stärka muskler i bäckenbotten och Yoni. För att få ut det mesta av din Yoni ägg upplevelse, kan du rena, ladda och skapa en förbindelse med ditt Yoni ägg innan du använder.

När du renar ditt Yoni ägg tar du bort alla rester av negativ energi som det kan ha samlat på sig innan det kom till dig. Du kan rena ditt Yoni ägg med hjälp av röken av vit salvia.

När du har renat ditt Yoni ägg kan du ladda det. En ädelsten förlorar aldrig sin jordgivna energi, men det är alltid bra att ge det en liten extra boost. Du kan ladda ditt Yoni ägg i solen eller månens ljus: placera din ädelsten under solen eller månens ljus. Låt det vara där i ett par timmar eller så länge du känner behövs.


Nu är du snart klar att börja använda ditt Yoni ägg, men först ska du försöka skapa ett band och en kontakt med ditt Yoni ägg. Sätt dina intentioner för vad du vill uppnå med din upplevelse. Håll Yoni ägget i dina händer, säg dina intentioner högt eller i huvudet. Upprepa dina intentioner tills du känner att de är satta.


Hur du sätter in Yoni ägget

Sätta in din Yoni ägget är enkelt. Vi rekommenderar att du sätter in det med spetsen nedåt, men båda hållen går lika bra. Att sätta in ett Yoni ägg är precis som att sätta in en tampong. Vissa Yoni ägg har ett förborrat hål så att du kan knyta en tråd för att lättare ta ut ditt Yoni ägg. Var inte orolig, ditt Yoni ägg kan inte fastna! Det kan bara nå in så långt som till din livmoderhals, som är som en vägg, som håller ägget kvar nere i vaginan.

Hur används Yoni ägg

När ditt Yoni ägget är insatt så finns det olika sätt att använda det:

 • Träning/Yoga

 • Meditation

 • Yoni andning

Hur tar du ut Yoni ägget

Att ta ut ditt Yoni ägg är enkelt; sätt dig på huk i djup ”squat position” och tryck ut med dina vaginala muskler. Om det behövs, kan du använda fingrarna för att hjälpa Yoni ägget ut. Använder du tråd; dra lite i snöret - tänk dig att du tar ut en tampong - och låt ägget glida ut långsamt och enkelt. OBS! Tråd medföljer ej till de Yoniägg jag säljer. Hampasnöre, björntråd av bomull eller tandtråd (utan fluor och vax) kan användas. Tänk naturmaterial när du väljer tråd/snöre.


Hur man använder ett Yoni ägg

 • Träning för vaginala muskler: Den vanligaste användningen av Yoni ägg är att stärka vaginala muskler genom yogaövningar. Sätt bara in ditt Yoni ägg och gör din yoga.

 • Meditera: Använd ditt Yoni ägg för att meditera, hålla det i dina händer, inne i slidan, ovanpå din livmoder eller var du känner att det behövs. Börja med att slappna av, rensa ditt sinne och koppla upp dig mot ditt andliga jag. Låt energierna flöda mellan ditt Yoni ägg och dig själv.

 • Yoni andning: Att skapa förbindelse mellan din yoni och sexuell energi. Sätt in ditt Yoni ägg i din vagina eller håll ditt Yoni ägg mot din livmoder (energin finns alltid kvar även om du inte har din livmoder kvar). Börja att andas in och andas ut. Din kropps och ditt sinnes fokus och intentionen är i din Yoni. När du andas in drar du samman dina vaginala muskler. När du andas ut slappnar du av och släpper taget om de vaginala musklerna helt och hållet. Andas in och spänn, andas ut och släpp... Fokus hela tiden på dig, din kropp, sexuell energi och att framhäva din feminina sida.


Mycket nöje med ditt YONI ÄGG!

505 visningar0 kommentarer
 • Instagram
 • Facebook Social Ikon

©2007-2021 Anette Uhlin, Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB.
Alla rättigheter reserverade.

Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

Matrosgatan 2D

681 54 Kristinehamn