top of page

Vad är en mala?

Uppdaterat: 4 feb. 2022


Om du utövar yoga eller meditation kanske du hört ordet mala, eller har sett de fina halsbanden. Men vad har man dem till, och vad är en mala egentligen? Här ska du få svar på den frågan 🙂


När vi mediterar kan det största problemet vara att hålla fokus. Tankarna drar i väg åt än det ena, än det andra hållet. I dagens samhälle matas vi ständigt av nya intryck, hjärnan får gå på högvarv. Tankarna får svårt att tystna mitt i allt brus. Att meditera är ett sätt att stilla sina tankar och att se bortom tankarna, se inåt.


Att ta hjälp av en mala kan hjälpa dig att lättare stilla ditt sinne och fördjupa din koncentration under meditationen. En mala kan användas för att under meditation recitera ett mantra eller en affirmation och för att lättare fokusera på andningen.

Mala har en mångtusenårig tradition bakom sig som meditationsredskap.


En traditionell mala är ett radband, ett meditationshalsband, bestående av 108 pärlor med en knut mellan varje pärla. En större pärla, en gurupärla, markerar avslut och början på malan. Gurupärlan symboliserar din inre guide, din inre vägledare som du alltid har med dig och kan lita till. De klokaste svaren är de du får när du tillåter dig att lyssna inåt.


Varför 108 pärlor i en mala?

Enligt uråldriga skrifter består den mänskliga kroppen av 72 000 nadier – energibanor. 108 av de här 72 000 är större nadier som alla möts i en chakrapunkt strax under hjärtchakrat, Hrit-padma chakrat (spiritual heart). Talet 108 anses därför vara ett heligt tal. Fokus genom andning och känsel När du under meditation upprepar ett mantra 108 gånger så når du energimässigt alla de 108 viktiga nadierna. För att lättare hålla koll på din räkning använder du en mala. Du håller malan i din högra hand, nära hjärtat. Placera malan över ditt långfinger och använd tummen för att flytta till nästa pärla. Pekfingret står för egot, och det vill vi helst slippa involvera i meditationen. För varje pärla upprepar du ditt mantra tills du har upprepat det 108 gånger.

Självklart kan du använda din mala som ett vackert smycke som med sina stenar hjälper dig i din personliga utveckling. Du väljer stenar utifrån vilket chakra du behöver jobba med / balansera. Ofta kan det vara den färg vi dras till som också är den färg vi behöver bäst just nu. Lyssna inåt!


Var kan jag köpa en mala?

I min webshop kan du köpa handknuta mala och du kan också beställa en personlig mala med läsning. En mala som jag tillverkar utifrån vad jag får till mig när jag tonar in mig på dig. Till den personliga malan medföljer en beskrivning av kristallerna och även en kort personlig läsning som handlar om dig som ska bära smycket. Ett kärleksfullt budskap från änglarna till dig, som kan hjälpa dig på din fortsatta livsresa. Jag renar malan och laddar den med kärleksfull energi, kanaliserad från änglarna.43 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page